Pages Menu
Categories Menu

Posted by | 0 comments

Europa fără sărbători creştine

Europa fără sărbători creştine

Procesul de uitare sau negare ideologică a rădăcinilor creştine ale Europei consemnează un nou moment. Dacă în urmă cu ceva vreme atrăgeam atenţia, în mod entuziast, asupra modului în care Parlamentul european s-a pronunţat cu privire la persecuţia creştinilor de pretutindeni, iată că de data aceasta Comisia europeană reuşeşte o gafă de proporţii care, prin însemnătatea ei, nu lasă loc dubiilor în ce priveşte intenţionalitatea sa.

Despre ce este vorba? Comisia europeană este însărcinată de mai mulţi ani cu redactarea unei agende educative destinate elevilor de gimnaziu şi liceu din Uniunea europeană. Distribuită gratuit instituţiilor de învăţământ, a fost publicată în peste trei milioane de exemplare. Respectiva agendă menţionează diferite sărbători religioase, evreieşti, musulmane, orientale, fără a aminti o singură dată sărbătorile creştine!

De exemplu, la pagina zilei de 25 decembrie nu se află nimic altceva în afara acestui citat: „Un prieten adevărat este acela care vă împărtăşeşte preocupările şi bucuria”!

Reacţiile nu au întârziat să apară, iar Partidul creştin-democrat (PCD) din Franţa s-a mobilizat deosebit de puternic, atrăgând atenţia, prin vocea Christinei Boutin, tuturor celor responsabili, începând cu José Manuel Barroso, preşedintele Comisiei europene.

De asemenea, PCD a lansat o petiţie pentru toţi cei care vor să protesteze împotriva acestei situaţii, petiţie care a adunat rapid peste 50.000 de semnături. La rândul său, José Manuel Barroso s-a angajat să îndrepte această situaţie delicată, mandatându-l pe John Dalli, comisarul însărcinat cu agenda, să preia lista semnatarilor de la preşedinta PCD.

Facem şi noi un apel pentru susţinerea acestor valori care ne definesc identitatea.

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *