Pages Menu
Categories Menu

Posted by | 0 comments

Îngerul călător

Îngerul călător

CONSILIUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCURESTI

Palatele Brancovenesti de la Portile Bucurestiului
Str.Valea Parcului 1, Mogosoaia, Ilfov
Telefon 021-3506620, fax 021-3506618

COMUNICAT DE PRESA

ORIZONT: TRĂIND ŞI LUCRÂND LA DÜSSELDORF
Galeria Foişor, 22 mai -22 iunie

Victoria şi Marian Zidaru, bursieri în ianuarie – martie 2011 ai Kulturampt Düsseldorf, expun la Galeria Foişor o selecţie de fotografii şi obiecte realizate pe parcursul rezidenţei.

O fertilă experienţă anterioară, cu oaspeţii palatului Mogoşoaia Senta Connert, Ulrike Kessl şi Julia van Koolwijk, rezidente la Palatele Brancoveneşti în anul 2o1o,  a făcut ca Marian şi Victoria Zidaru să continuie o suită de proiecte în această formulă, dincolo de spaţiul Atelierului am Eck din Düsseldorf, unde cei doi români au expus la sfârşitul rezidenţei lor germane.

Zidarii au expus, astfel, obiect, tapiserie, film şi sculptură alături de cele trei artiste germane la Casa Gerhard Hauptmann, una dintre cele mai importante platforme ale artei contemporane din Düsseldorf, dar şi într-un atelier-galerie din Meinersen.

Expoziţia de la Foişor evocă tocmai aceste Orizonturi noi ale artei şi experienţei lor, străbătute de fiorul unor grave, abia rostite dar nu mai puţin sesizante întrebări. Un performing al artistului, apariţie insolită călătorind cu Îngerul prin spaţiul oraşului renan, a fost înregistrat fotografic şi va fi prezentat la Mogoşoaia alături câteva dintre misterioasele, nu mai puţin semnificativele obiecte create din materialele locului şi expuse la Düsseldorf.

Vernisaj, duminică 22 mai, orele 17,00.

Parteneri media: Diseară.ro, SensoTv, Modernism.ro, Calendar evenimente, Looms.ro, Art Act Magazine.

Manager (Director General), Bogdan Cornel Popa

oglindanet
oglindanet

Latest posts by oglindanet (see all)

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *