Pages Menu
Categories Menu

Posted by | 0 comments

Principele Radu al României la Teatrul Naţional

Principele Radu al României la Teatrul Naţional

În data de 14 noiembrie 2010 se reiau Conferinţele Teatrului Naţional cu un invitat de onoare: Alteţa Sa Regală Principele Radu al României. În mod excepţional, conferinţa cu titlul Înţeleapta cârmuire va avea loc în Sala Amfiteatru a Teatrului Naţional, la ora 11.00.

Despre conferinţă

“Ceea ce s-a întâmplat la noi în ţară în ultimele şase decenii, din punct de vedere politic şi chiar public, arată limpede că oamenii puterii din România contemporană nu au în ţeles deplin importanţa Statului ca garant, cultivator şi ocrotitor al identităţii, tradiţiei şi continuităţii naţiunii.

Cert, există o diferenţă fundamentală între felul în care s-a performat politic în anii 1948-1989 şi exercitarea democraţiei, după anul 1990. România a trecut de la dictatura comunistă la o democrație ce nu a încetat să se consolideze şi a intrat cu drepturi depline în NATO şi în Uniunea Europeană.

Numai că democrația nu durează doar douăzeci şi patru de ore, şi anume în ziua alegerilor. Democrația are nevoie să fie respectată şi în restul celor patru ani de mandat, zi de zi, clipă de clipă, de către fiecare instituţie publică, de către fiecare reprezentant al ei şi de fiecare dintre cetăţeni.

Provizoratul istoric în care ne aflăm nu se poate rezolva doar prin dinamica politică, un capitol la care stăm aproape prea bine. România provizorie şi instituţiile ei pot fi vindecate doar dacă societatea românească se pune împreună şi face un pas generos şi responsabil înainte. Aşa cum a făcut-o de câteva ori, strălucit, în ultimii o sută cincizeci de ani.

Pentru aceasta, legile şi cadrul democratic nu sunt suficiente. Este nevoie de aportul fiecărei forțe din societatea românească pentru a transforma în practică ceea ce afirmăm demagogic în teorie. Şi, mai presus de toate, avem nevoie de un Stat respectat şi dătător de încredere, cu instituţii profesioniste, care să lucreze complementar şi etic, în armonie unele cu altele”.

Despre Alteţa Sa Regală Principele Radu al României, personalitate marcantă a vieţii politice, sociale şi culturale româneşti    

 – Din 1974 până în anul 1999, Principele Radu a susţinut o bogată carieră artistică în teatru, film şi televiziune în ţară şi în Franţa, Belgia, Elveţia, Luxemburg, S.U.A., Israel, Macedonia şi Camerun. El a realizat în 1993 primul proiect de terapie prin artă “Artécole”, pentru orfanii din România.

 – Principele a jucat un rol important în cadrul vizitelor oficiale ale Regelui Mihai I din 1997 şi 2002, pentru integrarea României în NATO şi UE în Marea Britanie, Belgia, Spania, Luxemburg, Ţările de Jos, Norvegia, Suedia şi Danemarca.

 – Din 1999, Principele a susţinut peste 300 de conferinţe despre România în ţară, ca şi în Austria, Azerbaidjan, Belgia, Canada, Croaţia, Egipt, Elveţia, Emiratele Arabe Unite, Estonia, Finlanda, Franţa, Georgia, Germania, India, Iordania, Irlanda, Italia, Japonia, Letonia, Lituania, Marea Britanie, Maroc, Moldova, Olanda, Polonia, Senegal, Slovacia, Slovenia, Statele Unite, Suedia, Thailanda,Turcia şi Ungaria.

Biletele s-au pus în vânzare la agenţia de bilete a Teatrului Naţional începând cu data de 30 octombrie 2010.

 

oglindanet
oglindanet

Latest posts by oglindanet (see all)

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *