Pages Menu
Categories Menu

Posted by | 0 comments

„Aid to the Church in Need”, exemplu de credinţă şi bunătate creştină

„Aid to the Church in Need”, exemplu de credinţă şi bunătate creştină

Prezentăm cititorilor o extraordinară misiune şi organizaţie care,
prin slujirea sa, întruchipează viu şi palpabil mesajul creştin într-o lume marcată de rău şi opresiune, fiind în acelaşi timp o dovadă că încă mai există în oameni resurse nebănuite de bunătate.
„Aid to the Church in Need” (www.kirche-in-not.org) este o organizaţie caritabilă catolică internaţională cu sediul central în Königstein, Germania, aflată sub directa autoritate a Vaticanului care în anul 1984 i-a recunoscut oficial statutul de „asociaţie publică universală a credincioşilor”. Fondată în 1947 de către preotul olandez Werenfried van Straaten, misiunea s-a extins treptat ajungând să deţină sedii în şaptesprezece ţări (toate site-urile respectivelor filiale naţionale ale organizaţiei se pot accesa de la adresa menţionată).
Istoria şi etapele dezvoltării, precum şi o relatare biografică a fondatorului acestei misiuni internaţionale sunt prezentate detaliat pe site-ul organizaţiei. Faptul cu adevărat uimitor este anvergura slujirii de astăzi, începută de la un apel făcut în anul 1947 în mănăstirea Tongerlo din Belgia pentru ajutorarea refugiaţilor din fostele teritorii germane din Europa de est. Ca o dovadă a mâinii şi călăuzirii divine, această invitaţie la binefacere a găsit un ecou extraordinar în Belgia, Olanda şi Germania, de unde apoi s-a întins spre alte orizonturi. Dacă la început misiunea s-a axat pe ajutorarea Bisericii persecutate din spatele Cortinei de fier, ea a cuprins treptat tot mai multe zone ale lumii, astfel încât în prezent activitatea ei se desfăşoară cu adevărat la nivel global.

konigst_
Efortul şi munca depuse de această organizaţie sunt pur şi simplu impresionante; anual sunt susţinute financiar între 5 şi 6.000 de proiecte de pe întreg cuprinsul lumii, fapt cu atât mai uimitor cu cât organizaţia depinde de donaţiile şi contribuţiile financiare ale credincioşilor de pretutindeni. Celor interesaţi le sunt puse la dispoziţie pagini web de prezentare a tuturor acţiunilor şi proiectelor aflate în derulare, modul în care pot participa activ sau prin donaţii la acestea, pliante informative sau mărturii din partea celor care s-au bucurat de susţinerea organizaţiei. Misiunea fiinţează cu un singur scop suprem, acela de a ajuta Biserica opresată ori persecutată din întreaga lume, canalizând în această direcţie resurse financiare, educaţionale şi umane colosale.
În raportul anual pe 2009, organizaţia menţionează că optzeci la sută dintre persecuţiile din lume îi privesc pe creştini. Există astăzi aproximativ două miliarde de creştini, iar numărul lor se află în creştere, fapt care deranjează. Persecuţiile din zilele noastre nu au la bază în principal ideologiile ateiste, aflate în retragere, cât radicalizarea grupurilor religioase concurente. Situaţia este deosebit de dificilă în India şi în ţările musulmane, ca de exemplu Irak, Egipt, Pakistan, Nigeria. Persecuţia ia un chip diferit în America Latină unde Biserica este ţinta ostilităţii guvernelor neo-socialiste, în timp ce în Europa creştinii, îndeosebi cei tineri, trebuie să facă faţă unei societăţi secularizate care tinde spre anihilarea fenomenului religios.

(http://www.radiovaticana.org/fr1/Articolo.asp?c=340774).

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *