Pages Menu
Categories Menu

Posted by | 0 comments

Pavel Lunghin: Ostrovul

Pavel Lunghin: Ostrovul

Pavel Lunghin s-a născut la Moscova, în 1949. Înainte de a intra la şcoala de cinematografie din oraşul natal, a studiat matematica şi lingvistica. Lucrează o vreme ca scenarist.

La sfârşitul anilor 1980, cu susţinerea financiară a unui producător francez, creează primul său lung metraj, Taxi blues, descindere în Moscova nocturnă la ceasul perestoikăi. Filmul primeşte premiul pentru regie la Festivalul de la Cannes, în 1990. Imediat după acest succes regizorul se instalează în Franţa, unde va realiza film după film, între care amintim: Nunta, Un nou rus, Familii de vânzare.

În Ostrovul (2007), Lunghin abordează pentru prima dată un subiect religios, scos parcă dintre filele Patericului. Atmosfera vieţii monahale ortodoxe e surprinsă cu vie acurateţe. Un tânăr îmbrăţişează monahismul pentru a ispăşi o crimă de care se crede vinovat. Devine unul din cei mai căutaţi exorcişti şi duhovnici din regiune (nordul Rusiei). După ani de pustinicie şi trudă duhovnicească descoperă că persoana „ucisă” de el a supravieţuit. Revelaţia îl bulversează: viaţa călugărului va fi fost o simplă farsă, ori Dumnezeu a „înscenat” această farsă pentru a-l aduce pe calea îndumnezeirii?

Puteţi viziona filmul marelui regizor rus, cu subtitrare în limba română, accesând adresa:
http://saccsiv.wordpress.com/2009/12/20/film-artistic-ostrov-subtitrare-in-limba-romana/

 (foto: Wikipedia)
oglindanet
oglindanet

Latest posts by oglindanet (see all)

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *